INTERIEUR

Marion is van mening dat een aansprekend interieurontwerp zich kenmerkt door samenhang. Wanden, plafonds, verlichting, meubelen moeten in de eerste plaats de functioneel zijn. Tegelijkertijd vertellen ze ook één samenhangend verhaal. Alleen dan ontstaat een vanzelfsprekende ruimtelijke sfeer voor de gebruiker of bezoeker. Om dit evenwicht te realiseren, past Marion bij ontwerpopdrachten een mix toe van metaal, steen, hout, gekleurd glas en licht. Het resultaat is steeds verrassend en wijkt af van de gebaande paden.

THEATER ZUIDPLEIN

Voor de renovatie van Theater Zuidplein in Rotterdam zijn roodkoperen balies, bars, zaaldeuren en trapleuningen toegepast die het interieur een warme, theatrale uitstraling geven. De plafonds bestaan uit metalen roosters die de lage foyers ruimtelijker maken. Twee basiskleuren – diep rood en geel – bepalen het onderscheid tussen publieks- en dienstruimtes. De buitenzijde van het theater is wit. De toneeltoren is diep rood en spiegelt daarmee de eveneens rode grote zaal. Het dak is bekroond met een meters hoge neon object in de vorm van een  Z, het logo van het theater.

NETHERLANDS WATER PARTNERSHIP

Voor het kantoor van het NWP in Den Haag liet Marion zich inspireren door de hitte in de landen waar deze instelling voor werkt. De daar vaak droge, gebarsten grond heeft zij vertaald in lemen, gestucte wanden. De uitstraling hiervan is verder vertaald in de toepassing van kleuren: bananengeel voor leren banken, crème voor loungestoelen,
donker hout voor de vloer.  De begane grond is een flexibele, transparante, multi-functionele ruimte, waar ontvangst voor bezoekers, werkplekken, lounge en kantine naadloos in elkaar overlopen.

Terug naar boven